marți, 12 august 2014

Anunt SOCANT

Prima victimă a virusului Ebola în Europa şi-a pierdut viaţa: preotul misionar spaniol care a contractat virusul în Liberia a murit.
Preotul spaniol avea 75 de ani.
Miguel Pajares Martin, prima persoană infectată cu acest virus care a fost repatriată în Europa, a fost transportat la baza aeriană din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, în secţia de boli infecţioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid.
O altă misionară deţinătoare a unui paşaport spaniol şi care lucra în Liberia în acelaşi spital cu acesta, Juliana Bohi, se afla, de asemenea, la bordul avionului Airbus A310, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter. Nu se ştie încă dacă ea a contractat virusul.
Amândoi au fost internaţi , împreună cu alte persoane, într-o secţie a spitalului Saint Joseph din Monrovia, al cărui director a decedat sâmbătă din cauza infectării cu Ebola, potrivit Ordinului San Juan de Dios care administrează instituţia.
Înaintea cazului preotului spaniol, doi americani – un medic şi o misionară – infectaţi cu virusul în Liberia, unde luptau împotriva epidemiei în cadrul unei organizaţii neguvernamentale umanitare, au fost repatriaţi şi internaţi într-un spital special echipat din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite.

luni, 11 august 2014

Actorul american Robin Williams A MURIT. Dumnezeu sa aibe grija de el


Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a decedat la domiciliul său şi se pare că este o sinucidere, a anunţat luni poliţia.

Williams a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00.
O autopsie este programată pentru marţi, la biroul de medicină legală din Marin County.
Soţia actorului, Susan Schneider, a declarat: "Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor" de oameni.
Serviciile de urgenţă au fost chemate luni, la ora locală 11.55 a.m, după ce Robin Williams a fost descoperit decedat în locuinţa sa.
Poliţia din Marin County, din statul american California, informează într-un comunicat că un "individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California" şi că o cauză probabilă a decesului ar fi "sinuciderea prin asfixiere".
Poliţia a anunţat deja iniţierea unei anchete "cu privire la cauzele şi circumstanţele decesului".
Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. De asemenea, la începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.
Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să "îşi reînnoiască angajamentul" de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca "un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii". Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.
Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.
"Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel's. Apoi am auzit o voce (...) care îmi şoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede", a declarat Robin Williams publicaţiei Parade.
Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători numai după un sezon

Cata prostie doamnee bestial Razi cu lacrimi


vineri, 8 august 2014

Gest uimitor facut de un copil de 11 ani

FOTOGRAFIA CARE A IMPRESIONAT O LUME ÎNTREAGĂ. MOTIVUL PENTRU CARE MEDICII SE ÎNCLINĂ ÎN FAŢA UNUI COPIL DECEDAT

Un băieţel grav bolnav din provincia Guangdong, China, a devenit un adevărat erou naţional, iar povestea gestului său impresionant a făcut deja înconjurul lumii.

Liang Yaoyi, de 11 ani, suferea de cancer cerebral şi, în ciuda tratamentelor şi operaţiilor făcute, nu s-a putut vindeca.

Micuţul ştia că nu va mai trăi mult şi atunci i-a spus mamei sale că vrea să-şi doneze organele după ce va muri.

Gestul lui este impresionant, mai ales că în China este o adevărată criză de organe care pot fi transplantate pacienţilor grav bolnavi.

Liang a murit pe 6 iunie şi medicii i-au preluat ficatul şi rinichii, organe care au fost transplantate cu succes.

Ultimele clipe ale lui Liang i-au impresionat pe medicii care l-au îngrijit şi unul din ei a realizat această fotografie, în care echipa de doctori se înclină lângă trupul fără viaţă al micuţului, în semn de respect şi recunoştinţă pentru gestul copilului.

Deşi noile tehnologii vor face posibile transplanturile de organe artificiale, create în laborator, deocamdată donarea de organe este singura şansă pentru mulţi bolnavi.